Los primeros dias en Ecuador
Door: evatoes
Blijf op de hoogte en volg Eva
01 Mei 2012 | Ecuador, Quito
Inmiddels zit ik alweer 4/5 dagen in Quito, Ecuador en heb ook al mijn eerste spaanslessen gehad.
Ik zal even bij het begin beginnen.
Vrijdag vertrok ik dus om 6:45 uit Nederland. Alles is eigenlijk wel goed gegaan met de reis, maar het was wel heel zwaar zo´n lange dag, vooral als je werkelijk overal zelf op moet letten.
Om 6:45 zaterdag ochtend kwam ik aan in Quito. Het was hier toen kwart voor 12 (het is 7 uur tijdsverschil in plaats van 6...)(ik praat vanaf nu in de tijd hier:D)
Om 1 uur kwam ik aan in het student house waar Ilse nog op mij lag te wachten.
Mijn eerste indruk van de stad was eigenlijk niet heel extreem. De taxi chauffeur reed eigenlijk best veilig. Ik iig in India wel wat ergere dingen meegemaakt.... Verder leek het net of ik een achterbuurt van Barcelona was terecht gekomen.
Het student house ligt midden het epicentrum van het uitgaansgebied van Quito, wat betekende dat het net een disco in onze kamer leek met alle muziek.
Die nacht hebben we dan ook maar 3 uurtjes kunnen slapen.
Zaterdag voelden wij ons eigenlijk nog best wel heel goed en in de ochtend scheen de zon heerlijk dus ilse en ik besloten op pad te gaan met bestemming: La mitad del Mundo.
Een soort van gemaakt atractieparkje (met de nadruk op je) rondom de evenaar. Eenmaal hier aangekomen kregen we wel een typische ecuadoriaanse ervaring, want het weer was namelijk helemaal omgeslagen en het was ijskoud. Liepen wij daar in onze rokje, korte broek en t-shirt...... Nu gaan we dus wat meer voorbereid op pad:P.
Zondag ochtend werden we weer redelijk vroeg wakker en dit keer hadden we wel heel last van de hoogte. Alleen het lezen van een tijdschrift op de bank gaf mij al het gevoel dat ik helemaal uitgeput was. Daarom hebben we deze dag ook alleen ontbeten en hebben de hele dag lekker gekletst in een restaurantje.
Maandag begon de echte pret. Om 8.30 hadden we onze eerst taalles!! Ik zit in een groepje met Ilse, Josje(die reist ook met ons mee) en Stefan, een jongen uit duitsland. De lessen duren 4 uur en zijn dus vrij intensief, maar ik merk nu al dat wel al een soort van gesprek kunnen hebben (waarbij vooral de andere persoon praat:P).
Na de les werden we opgehaald door de vrouw uit ons gastgezin. Het is een ontzettende aardig gezin, ze hebben alleen plek voor 5 mensen, die ook allemaal wordt benut. Wat betekend dat het meer een B&B is dan een echte culturele ervaring...
Nederlanders kennende was het natuurlijk hier ook een beetje koninginnendag en ik was dan ook al de hele dag in het oranje. Om half 6 gingen we naar een nederlans/belgische pub en hebben daar als echte nederlanders lekker gefeest en even laten weten dat wij nederlanders zijn.....
Het is nu dinsdag en ook de tweede les was heel interresant en leerzaam. De rest van onze dag was niet heel interresant omdat het hier dag van de arbeid is, wat betekend dat heel ecuador vrij is. We hadden wel wat plannen maar die werden ook gedwarsboomd door het weer, dus nu zitten we op school lekker op zn westers achter de computer.
Zo nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte. Het regent hier nog met pijpenstelen (heel raar want vanochtend was het zo heet dat je niet in de zon kon zitten bijna) dus de rest van de dag zullen we ook wel rustig aan doen. Tot het volgende verslag!
Muchos besos!!
Eva
02 Mei 2012 - 08:32
Marleen:
Leeeeeuk om wat van je te horen! Ik wist niet dat het weer daar zo wisselend was!!
xxxxx -
02 Mei 2012 - 16:27
Pappa:
Hi Eef, klinkt allemaal goed dus. Ben zeer benieuwd hoe goed je spaans straks is. Hier in Estapona is het lekker weer, en voor ons alweer de 3e dag aan het zwembad. Morgen gaan we naar Gibraltar. We rusten lekker uit zo. Was wel even nodig.
Xxxx